Horoscop Azi

MInerva Mercur retrograd – Momente tensionate și schimbări radicale

Minerva Mercur retrograd. Pe 31 octombrie până pe 20 noiembrie, Mercur se va afla în mișcare retrogradă, acel mers aparent înapoi.

O planetă care intră în mişcare retrogradă, parcurge de trei ori aceeaşi distanţă calculată în grade, perioadă numită ciclul retrogradării şi care cuprinde 3 faze: staţionarea sau pregătirea de retrogradare, retrogradarea propriu-zisă şi pregătirea de revenire la mişcarea normală. Când planeta, încă în mers normal, va trece peste gradul până unde va retrograda, va da startul unui nou ciclu al retrogradării.

Momentul poartă numele de staţie, staţionare sau penumbră deoarece planeta începe să îşi încetinească viteza de rotaţie în jurul propriului ax. În momentul în care va reveni în mers normal, ciclul nu este încheiat deoarece abia acum planeta începe să-şi mărească viteza de rotaţie în jurul propriului ax şi va ajunge la viteza de rotaţie normală atunci când va trece peste gradul din care a retrogradat, moment în care spunem că ciclul retrogradării planetei respective s-a încheiat.

Staționarea oricărei planete este un moment de energie intensificat. Planeta este în momentul de hiatus când pare că nu se mişcă, de fapt este momentul în care ea începe să-şi frâneze propria viteza de rotaţie. Mişcarea devine din ce în ce mai lentă, planeta va intra în retrogradare, va reveni în mers normal şi pe parcursul câtorva zile sau săptămâni îşi va relua viteza de rotaţie normală şi va încheia ciclul.

Perioadele de încetinire şi de revenire, de dinainte şi de după retrogradarea propriu-zisă, durează de la câteva zile la câteva săptămâni. Efectele acestora pot fi resimţite timp de câteva zile (10 – 17) în cazul planetelor personale cum se întâmplă cu Mercur, (33 – 45 zile) Venus sau Marte la câteva săptămâni (5 – 12) cum se întâmplă în cazul planetelor lente Uranus, Neptun şi Pluto.

Este ceva de genul apropierii palmei de flacăra unei lumânări. Dacă doar treci palma peste flacără simţi un pic de căldură dar nimic dureros. Dacă plimbi însă palma încet pe deasupra flăcării simți căldura intens! Când planetă se deplasează cu viteza normală, efectele sale nici măcar nu le mai conştientizăm.

Mercur retrograd schimbări mari, acum este momentul
Momentele de staţionare pot fi frustrante deoarece obişnuiţi ca lucrurile să se desfăşoare normal, brusc, ne pomenim că ceva nu merge, ne confruntăm cu tot felul de blocaje, ca şi cum ne-am izbi de un zid nevăzut sau de un obstacol care ne obligă să încetinim, să ne continuăm demersurile mai prudent sau, uneori, să schimbăm direcția de mers ori chiar să ne oprim.

Totodată însă am putea simți un sentiment de eliberare, de ușurare, pentru că, în sfârşit, ne putem trage sufletul după o perioadă de muncă intensă, ne putem aduna forţele, putem regândi strategia, cum şi ce să facem ca să fim mai eficienţi.

La fel este şi momentul de post-retrogradare, perioadă în care planeta începe să revină la viteza obişnuită de roţie ca să încheie ciclul retrogradării, doar ce ne-am obişnuit cu o anumită stare, am luat o direcţie care ne convenea şi iată că suntem obligaţi să o schimbăm din nou.

Cu toate acestea, acest lucru poate fi un punct de analiză important pentru situaţiile cu care ne-am confruntat pe perioada întregului ciclu. Nu de puține ori, în aceste momente, se poate ajunge la o clarificare a situaţiilor cu care ne-am confruntat, care au generat stresul pentru concretizarea unor demersuri sau a unor nevoi şi care relevă un model de acţiune repetativ transformat în blocaj. Să le luăm pe rând.

Probleme de comunicare
Când Mercur este retrograd, tehnologia, comunicarea, călătoriile, logica și informațiile sunt perturbate, însă înțelegerea adevăratului sens al lui Mercur retrograd, cunoașterea implicațiilor sale și cât durează această retrogradare, poate ajuta să ne descurcăm cu cel mai intens și zbuciumat eveniment astrologic.

Vă aduceți aminte? Retrogradarea lui Mercur este un țap ispășitor convenabil ori de câte ori un zbor întârzie, laptopul seblochează sau mail-ulrile se rătăcesc sau ajung unde nu trebuie. În realitate însă, Mercur retrograd nu reprezintă doar un ghinion. Ci este modalitatea prin care astrologia ne forțează să revizuim, să verificăm și să corectăm anumite erori.

În societatea noastră axată pe tehnologie, unde corespondența electronică, SMS-urile și WiFi-ul sunt totul, planeta comunicării are un loc de muncă important.

Iar atunci când Mercur își frânează mișcarea de accelerație în jurul axei sale, în timpul fazei sale de retrogradare, efectele sale lovesc acolo unde doare mai tare. Telefonul se oprește brusc, un mesaj important se pierde sau călătoria întârzie, din varii motive, iar noi ne simțim incomod.

Mare grijă la sisteme și atentie la datele personale
Care este explicația din spatele lui Mercur retrograd? În primul rând, însăși denumirea este înșelătoare. Nu este ca și cum planeta ar merge înapoi. Pur și simplu, Mercur retrograd descrie o iluzie optică care face să pară că planeta se mișcă înapoi privind-o de pe Pământ. În timpul acestei mișcări percepute ca fiind înapoi și orice are legătură cu comunicarea, cu tehnologia sau cu încheierea contractelor, cu negocierea să fie extrem de volatile.

Mercur este asociat cu comunicarea, informația, electronica, călătoriile și chiar gândirea clară, așa că atunci când este retrograd trebuie să fim pregătiți pentru o încetinire în toate aceste domenii. Lucrurile par că stagnează.

Proiectele se blochează. Se pierd lucruri. Au loc despărțiri de multe ori din senin. Softurile se crapă, ne simțim frustrați și se produc multe scurtciruitări în comunicare. Deci, efectele lui Mercur retrograd nu sunt doar în imaginația noastră – dar nici nu sunt cum ar trebui să fie.

Mercur retrograd se poate percpe ca și cum s-ar agita întreaga lume și este adevărat. Acest aspect afectează sănătatea dar și cariera este extrem de nesigură și aduce probleme specifice fiecărui semn în parte. Să știi la ce să te aștepți și ce să faci este unul dintre cele mai bune moduri de a-l trata Mercur retrograd.

Mercur retrograd în Scorpion
În schimb, Mercur retrograd în Scorpion vă poate testa în cele mai profunde zone ale intimității, indiferent dacă intimitatea în cauză este emoțională, sexuală sau financiară.

Intimitatea emoțională poate fi amplificată de spunerea adevărului și chiar mai mult, de auzirea adevărului, dar aveți grijă la eventualele ape înșelătoare – dacă cereți adevărul de la partenerul vostru, ar fi mai bine să fiți pregătiți pentru tot ce au de spus. Acest tranzit poate dezvălui deficiențe ireconciliabile într-o relație.

via GIPHY

Intimitatea sexuală poate, de asemenea, să se adâncească sau să moară în timpul acestui tranzit, dar dacă ajungeți să aveți odiscuție cu dragoste și compasiune autentică și dispuși să înțelegeți cu adevărat ce spune partenerul vostru, veți seta tonul pe schimbări pozitive.

Feriți-vă de tentația de a face cercetări în timpul acestei perioade a lui Mercur retrograd. Este posibil să vă pomeniți cerând informații până la punctul de a face o obsesie din asta.

Spunem adesea, că adevărul te poate elibera și că acest tranzit a fost creat pentru a dezvălui informații ascunse sau opace care acum aduc claritate – și dacă relația voastră se încheie, cel puțin sunteți liberi să urmăriți ceva mai bun.

S-ar putea să nu fie foarte confortabil, dar trebuie să precizez că nu există un tranzit mai bun ca acesta care să vă scoată dintr-o relație proastă și care să nu vă fii fost clară luni sau chiar ani de zile.

De asemenea, acest tranzit este un moment excelent pentru o discuție sinceră cu partenerul, indiferent dacă este soț sau partener de afaceri, în legătură cu finanțele comune.

Mercur retrograd cei dragi au nevoie de atentie
Este timpul să reanalizezi modul în care tu și partenerul îți administrezi bugetul în sistemul pe care îl aveți în comun, astfel încât să puteți fi puternici împreună iar banii nu trebuie să ajungă motiv de discordie între voi. Dacă aveți secrete financiare, ar fi mai bine să găsiți o cale să le dezvăluiți înainte ca Mercur să o facă în locul vostru, punându-vă într-o lumină deloc convenabilă.

Dacă aveți oricare dintre aceste conversații în timpul lui Mercur retrograd în Scorpion, mențineți constant nivelul acestora și calm. Acuzațiile și vina vor intensifica problema dacă dați vina unul pe celălalt.

Practicați mai bine o vulnerabilitate sănătoasă și încercați să să creați mai puține încurcături în viitor. Aduceți căldură, afecțiune și o curiozitate blândă în conversație și în ceea ce intenționați pentru ca toate nevoile reale să fie îndeplinite.

Minerva