Horoscop Azi

Zodia Scorpionului – Personalitate, profilul profesional, dragoste și căsnicie, sănătate

Scorpionul, dacă te iei după numele zodiei, ar trebui să fie periculos și răzbunător. În realitate, este un prieten fidel și devotat. Se caracterizează prin:

devotament față de familie și prieteni;

tenacitate și determinare;

exigență cu el însuși și cu cei din jur;

simț practic în detrimentul idealurilor înalte;

atracție spre mister și ocultism;

tendința de a face alianțe și de a păstra secrete.

Femeia născută în Zodia Scorpionului este:

pasionată de casă și bucătărie;

dominatoare;

perseverentă în convingeri și decizii;

tipicară și cicălitoare.

Profilul profesional

capacitate de muncă impresionată;

inteligență intuitivă;

consecvență în proiecte;

disciplină în muncă;

spirit de echipă;

devotament și loialitate față de angajator;

dorință de avansare, indiferent de mijloace.

Scorpionul este angajatul ideal: dă totul, muncește fără să se uite la ceas, rezolvă, mobilizează, raportează – totul, la același cost ca orice angajat mediocru din companie. Este potrivit ca lider de echipă, având o mare capacitate de mobilizare și coordonare. Uneori, este supraexploatat de angajator sau de superiorii ierarhici, ceea ce îi va pune sănătatea în pericol. În acest moment, s-ar putea să lase un mare gol în urma lui, plecând să muncească pe cont propriu, ca întreprinzător privat sau ca liber profesionist.

Femeia scorpion este dotată cu o mare rezistență psihică și cu abilitatea de a fi în raporturi bune cu toată lumea. Orice profesie i se potrivește. Poate mai puțin cele din domeniul educației, pentru că, în raporturile cu cei asupra cărora are autoritate, nu le lasă acestora loc de creativitate și de afirmare a propriei personalități.

Dragoste și căsnicie

Scorpionul este un partener fidel și un aliat prețios atâta timp cât îi împărtășești interesele și convingerile. Însă dacă se simte trădat, e bine să te ferești de mânia lui.

Bărbatul Scorpion are un farmec misterios și nu pare niciodată cu adevărat deschis. Nicio femeie nu se va bucura de întreaga lui încredere din primul moment. Trebuie să-i câștigi respectul pas cu pas, printr-un comportament ireproșabil. Tachinarea și oferirea cu parcimonie a afecțiunii nu sunt deloc indicate în relația cu un Scorpion. Este, oricum, o fire suspicioasă și dacă-i induci frustrări, va fi tentat să se răzbune, chinuindu-te și umilindu-te. Oferă-i totul sau nimic.

Femeia Scorpion iubește casa, iubește familia și se dăruiește total, dar o face în felul ei energic și absolutist. Este capabilă să-și modeleze partenerul, mai ales dacă acesta caută în ea o iubită dar și o mamă. Sub autoritatea unei femei Scorpion și cu sprijinul ei tenace și necondiționat, un bărbat poate realiza tot ce-și dorește (ea), de la o afacere de succes până la o strălucită carieră artisitică sau politică. La fel se poate spune și despre copiii unei mame Scorpion, cu condiția să nu le înăbușe personalitatea și să nu încerce să-i înghesuie în propriile ei tipare mentale.

Sănătate
Scorpionul beneficiază de multă vitalitate și putere de recuperare. Însă natura lui anxioasă, agitată, plină de intoleranțe și fobii îl poate împinge la dependență de alcool, tutun sau droguri. Este predispus la afecțiuni ale aparatului genital sau ale căii digestive. Este receptiv la infecțiile virale și bacteriene, fiind, de obicei, cel-care-aduce-gripa, la serviciu sau în familie. Sunt, de asemenea frecvente infecțiile bacteriene în căile respiratorii și la nivelul pielii, precum și reacțiile foarte puternice la înțepăturile de insecte. Femeile suferă frecvent de tulburări hormonale, iar bărbații, de afecțiuni ale prostatei.

Zodia Scorpionului este o zodie a secretomaniei și ocultismului, a devotamentului și a spiritului de echipă, dar și a răzbunării în caz de trădare.