Horoscop Azi

Nu permite nimănui să te umilească! Ce trebuie să faci ca să nu mai fii călcat în picioare de alții

Dalai Lama spunea ca trebuie sa fim intotdeauna buni, atunci cand este posibil acest lucru (si acest lucru este posibil intotdeauna).

Nu e nimic rau in a fi buni cu ceilalti. Acest lucru ne permite sa dormim cu constiinta curata. Dar daca le permiti oamenilor prea des sa te foloseasca, atunci este timpul sa schimbi ceva.

Mai jos sunt enumerati 8 pasi pe care trebuie sa-i faci, ca sa nu mai fii un “covor” pentru ceilalti:

1. Apreciaza-te mai mult.

Acesta este cel mai important pas dintre toate. Daca te subestimezi, vei accepta orbeste tot ce ti se intampla. Nu confunda acest lucru cu rabdarea sau devotamentul.

Iubeste-te suficient ca sa poti respinge la timp ceva sau pe cineva care nu e vrednic de timpul, energia si atentia ta.

2. Inceteaza sa te compari cu alte persoane.

Comparatia constanta cu altcineva iti reduce stima de sine. Este ca o boala care te face sa te simti anormal. Vis-a-vis iarba nu intotdeauna este mai verde. Doar fii recunoscator pentru ceea ce ai si fii mandru de propriile realizari, indiferent cat de importante sunt acestea.

3. Cunoaste-ti dorintele

Care sunt valorile tale? Ce vrei sa gasesti la partenerul tau? Fii specific in dorintele tale – cu cat sunt mai precise, cu atat e mai bine.

Ignoranta nu te va ajuta sa distingi ce e bine si ce e rau pentru tine. Cunoscandu-ti dorintele, iti va fi mai usor sa faci alegerea potrivita, care in viitor iti va aduce beneficii.

4. Invata sa spui “nu”

Uneori trebuie sa insisti pe ceea ce-ti doresti si sa nu incerci sa-i multumesti pe toti. Nu se va intampla nimic rau, daca astazi nu te vei retine la munca.

Nu trebuie sa te fortezi sa-i ajuti pe ceilalti, daca nu-ti poti permite acest lucru. Cand ceva iti provoaca incomoditati, doar spune “nu”, iar dupa aceea chiar iti vei multumi pentru asta.

5. Niciodata nu fi de acord cu mai putin decat meriti.

Nu conteaza daca este vorba de relatie sau de locul de munca – pur si simplu nu fi de acord. Meriti sa fii respectat(a) si fericit(a). Nu lasa fricile sa te domine. Este mai bine sa pierzi ceva nedemn, decat sa suferi. Alege numai ceea ce ti se potriveste tie, nu altcuiva.

6. Fii egoist(a). Din cand in cand, pune-te pe primul loc si fa ceea ce te face sa zambesti: asculta muzica preferata, citeste carti, calatoreste. Nu poti sa-ti petreci intreaga viata avand grija de altii. Si nevoile tale sunt importante.

7. Nu-ti mai fa griji ce gandesc oamenii despre tine.

Fericirea ta este mult mai importanta decat ceea ce cred cei din jurul tau. Fii sincer(a) fata de tine si de ceea ce crezi.

Nu ai nevoie de aprobarea cuiva pentru a fi tu sau cel/cea care vrei sa devii. Si nu conteaza daca altora nu le place punctul tau de vedere. Nu le permite sa-ti schimbe obiectivele, nevoile si dorintele.

8. Vorbeste despre sentimentele tale.

Fii onest(a) referitor la sentimentele tale. Daca sarcina de lucru incepe sa te afecteze rau, spune-i sefului despre asta. Daca prietenul sau prietena ta a facut ceva care te-a suparat, spune-le asta. Tinand totul in sine, iti faci mai rau. Nu-ti fie teama sa spui ceea ce gandesti.

Nu este imposibil sa devii mai bun. Pentru a face acest lucru, trebuie doar sa gasesti curajul de a te sustine singur, pentru ca daca nu o faci tu, atunci cine o va face pentru tine?

“Omul nu are nevoie sa convinga pe nimeni de nimic, daca crede in el insusi. Nu are nevoie de aprobarea cuiva, daca este multumit de sine. Daca se accepta pe sine, atunci intreaga lume il accepta “- Lao Tzu.