Horoscop Azi

Moduri prin care poți repara hainele și pantofii mai vechi

Pentru că porți unele articole vestimentare mai des decât altele acestea ajung să se deterioreze mai repede decât ne așteptăm. Mai ales în cazul femeilor se întâmplă ca acestea să petreacă ore întregi într-un magazin doar pentru că își doresc neapărat să găsească ceea ce își doresc.

Vestea proastă este că și calitatea acelor produse este din ce în ce mai proastă, într-un raport deloc echilibrat cu prețul. Așa că dacă găsești ceva ce îți place cu adevărat, o soluție foarte bună este să păstrezi achiziția respectivă, înainte să fie nevoie să o repari sau și mai rău, să o arunci.

Poate ar fi cazul, dacă deja nu ai acest obicei, să înveți să respecți indicațiile de pe etichetele atașate, atunci când pui articolele la spăla sau la călcat.

Apoi ar trebui să ai mai multă grijă și la petele care ajung pe materiale. Mai ales în cazul femeilor poate fi vorba despre produsele cosmetice ca fondul de ten sau rujul.

Cât despre pantofi, în cazul lor trebuie să ai foarte multă grijă la strălucirea lor care dispare, odată cu timpul.

În cazul în care ai haine sau pantofi la care ții și de care nu ești gata să te desparți prea curând, îți vom prezenta niște idei foarte simple care te pot ajuta să le păstrezi cât mai bine de-a lungul timpului.

1. Atât femeile, cât și bărbații știu foarte bine că cei mai mulți blugi ajung să își piardă din culoare de altă dată după mai multe spălări. În această situație o soluție foarte bună ar fi să renunți să îi mai pui în mașina de spălat.

În schimb, dacă vrei să scapi de mirosul care apare la un moment dat din cauza purtării dese, poți să îi pui în congelator, împachetați într-o pungă de plastic.

A doua zi dimineață îi poți scoate și vei observa imediat că blugii tăi preferați au un aspect mult mai plăcut.

2. Produsele cosmetice arată foarte bine pe față sau pe corp, dar niciodată pe țesăturile hainelor tale preferate. Uneori, anumite pete pot fi atât de puternice, încât nimic nu funcționează.

Atunci când fondul de ten sau rujul nu dispar după o primă spălare obișnuită, aplică pe petele respective niște cremă specială pentru ras. Vei observa că imediat după o altă spălare la ciclu normal petele vor dispărea.

3. Un alt truc util pentru înlăturarea petelor de ruj este și folosirea sprayului pentru păr. Înainte de a băga haina la spălat dă cu puțin spray special pentru păr, și vei observa cum pata a dispărut. Nu uita desigur să pui la spălat hainele la un ciclu normal.

4. Pentru ochelarii de soare care nu mi sunt foarte stabili există o soluție foarte foarte rapidă. Dacă nu ai la îndemână o șurubelniță clasică, poți foarte bine să folosești ojă incoloră. În aa fel vei reuși să fixezi zonele slăbite ale ochelarilor tăi.

5. Cei care au pantofi foarte scumpi, care totuși nu mai sunt la fel de strălucitori ca înainte, aceștia pot fi rezolvați cu banalul detergent lichid de vase.

6. Chiar dacă pare amuzant, totuși petele de vin roșu ies chiar cu ajutorul vinului alb.