Horoscop Azi

Zodiile care au cea mai grea karma

De câte ori nu am pus un ghinion cu tente de absolut pe seama karmei, care ne-a lovit pe nepregătite şi s-a lăsat greu convins să ne părăsească?

Sau am aruncat acest principiu budhist asupra unui om care ne-a greşit, sperând ca, în conformitate cu credinţele orientale, acesta să fie lovit de consecinţele faptelor sale?

Sunt zodii pentru care karma este extrem de importantă şi care se luptă din răsputeri cu partea ei negativă. Orice ar face, se lovesc mereu de greutatea ei şi au nevoie de eforturi susţinute pentru a-i putea face faţă! Descoperă mai jos care sunt semnele condamnate la o karma grea!

Zodii care se confruntă cu o karma grea

Dacă te numeri printre nativii de mai jos, ai observat cu siguranţă că viaţa nu te priveşte cu aceeaşi bunăvoinţă ca pe cei din jur şi că, mai rău, adoră să te surprindă cu „provocările” ei, când îţi e lumea mai dragă. E ca şi cum ai ispăşi pedepse grele, înfruntându-te cu karma provocată de greşeli din vieţile anterioare.

Mai jos vei găsi triada cu karma grea din zodiac!

Rac

Faptul că o zodie atât de drăgălaşă şi de nevinovată se confruntă cu o karma grea ni se pare şi nouă o dovadă a nedreptăţii, dar se pare că Racii se numără printre zodiile care au cele mai multe greutăţi de înfruntat în viaţă.

Îşi adoră familia, dar au destule probleme în interiorul ei, sunt adesea răniţi în dragoste şi nici la bani nu prea au „lipici”.

Problema cu nativii din Rac este excesul de implicare sentimentală! Karma este sinonimă cu echilibrul, un aspect al vieţii pe care Racii nu îl bifează prea des.

Lăsându-se atât de des răniţi şi suferind intens, ei acumulează multă emoţie negativă, care se traduce într-o karma grea, pe care sunt obligaţi să o poarte ca pe o povară pe umerii lor fragili.

Un alt neajuns este provocat de ataşamentul prea puternic faţă de familie, care antrenează de multe ori ignorarea amicilor şi a colegilor, lucru care se întoarce asupra lor.

Dacă adăugăm şi presiunea constantă la care îi supun pe cei dragi, asfixiindu-i de multe ori cu atâta iubire, putem înţelege (dar nu şi accepta) de ce un semn atât de pur ajunge să fie lovit de o karma atât de grea!

Fecioară

Jupiter este planeta norocului, a karmei pozitive, guvernând semnul jovial al Săgetătorului şi cel sensibil al Peştilor.

Încărcătura negativă a karmei este astfel aruncată asupra zodiilor opuse celor două semne fericite de mai sus, Gemeni şi Fecioara. Dacă „fiii lui Mercur” reuşesc să contrabalanseze ghinionul din naştere cu tone de optimism şi sociabilitate, Fecioarei nu îi iese atât de bine!

Cum altfel ne-am explica faptul că un semn perfecţionist, atent la detalii, muncitor şi inteligent, ca toate zodiile de pământ, nu prea are parte de karma pozitivă? Deşi Fecioarele nu au foarte multe păcate de ispăşit, destinul pare să le transmită că au greşit pe undeva, altfel e greu de înţeles de ce e atât de implacabil cu ele!

O greşeală pe care aceste semne o comit şi care le afectează şi ea karma în mod negativ este că pun prea multă presiune, atât pe ele, cât şi pe ceilalţi.

Poate că perfecţionismul lor este animat de intenţii bune, dar consecinţele sale sunt, de cele mai multe ori, nefericite: ca să le iasă ceva aşa cum vor, Fecioarele se stresează şi aruncă asupra celorlalţi cu doze insuportabile de tensiune, cicălindu-i constant. Astfel, nu reuşesc deloc să întreţină o relaţie bună cu karma!

Vărsător

Uranus, planeta dominantă a Vărsătorului, iubeşte originalitatea şi neprevăzutul, caracteristici ale evoluţiei, dar nu neapărat a uneia uşoare. De multe ori, se pare că Vărsătorul îşi pune singur beţe în roate, eşuând să bifeze reuşitele meritate, în ciuda tuturor calităţilor sale. Ca şi cum ar fi strivit de o karma grea!

Povara acesteia se manifestă mai ales în dragoste. Pretenţioşi şi independenţi, Vărsătorii îşi găsesc foarte greu sufletul pereche.

Desigur, acest lucru nu îi afectează atât de tare ca pe emoţionalele semne de apă sau ca pe pasionalele semne de foc, dar tot are un impact asupra lor. Mai mult, nativii sunt preocupaţi intens de progres şi ştim prea bine că schimbarea nu se instalează adesea armonios, ci prin conflicte aducătoare de karma negativă.

Vărsătorii îşi atrag, la rândul lor, karma grea prin intransigenţa de care dau uneori dovadă. Le place să se certe ca să îşi apere principiile şi, deşi e de admirat faptul că rareori cedează, nervii şi tensiunea nu creează un climat prea bun din punct de vedere emoţional. Suferinţa resimţită de ei, dar şi de cei pe care îi înving, cântăresc greu în filosofia „cauză-efect” a budiştilor.