Horoscop Azi

Echinoctiul de toamnă atrage energii puternice. Zodiile au ocazia la o nouă viață

Venirea oficială, din punct de vedere calendaristic, a sezonului rece, aduce schimbări uriașe în viețile zodiilor. Echinocțiul de toamnă, care va avea loc luni pe 23 septembrie, asemenea tuturor evenimentelor astrologice majore.

Tehnic, echinocțiul de toamnă reprezintă data calendaristică în care ziua și noaptea sunt egale. Din acest moment, nopțile devin tot mai lungi, anunțând venirea iernii. Venirea sezonului rece poate fi, totdată, o bună ocazie de a ne debarasa de lucrurile care ne trag în urmă, care ne țin în loc și nu ne lasă să evoluăm și, astfel, să reușim până la venirea primăverii și reînvieri naturii să devenim cea mai bună versiune a noastră.

Echinocțiul de toamnă are loc când Soarele intră în semnul Balanței, zodie concentrată pe echilibrul în relațiile de orice natură, pe dreptate, corectitudine și blândețe. Mercur, planeta comunicării, este și ea extrem de activă și prezentă în această perioadă a anului, astfel că trebuie să fim extrem de atenți la felul în care ne exprimăm. Saturn, planeta care ne îndeamnă la abținere, ne ține din frâu și ne ajută să fim mai diplomați în comunicare.

Latura artistică este accentuată de prezența Lunii în Pești, făcându-ne mai melancolici, mai empatici și mai puțin pragmatici. Va exista o tendință generală, a tuturor zodiilor, către liniște, relaxare și o dorință uriașă de evadare din stresul cotidian.

Cu Mercur aflat, de la începutul lui 2017, într-un ciclu retrograd de 9 ani, eclipsa solară de la începutul lui august și mișcarea retrogradă simultană a mai multor planete, de la începutul acestui an, este absolut firesc să simțim dezechilibre în cam toate domeniile vieții.

Din fericire, echinocțiul de toamnă din Balanță ajută la restabilirea echilibrului vieții, indiferent de zodia în care te afli. Cu toate că vei simți, de cele mai multe ori, că nimic nu merge așa cum ai sperat, atâtat timp cât nu dai înapoi și lupți în continuare pentru scopurile tale, nu ai motive de îngrijorare. O să observi, cât de curând, îmbunătățirile.

Echinocțiul de toamnă este o invitație către reechilibrare, către liniștirea sufletului tulburat de agitația verii, o ocazie a luminii să triumfeze asupra întunericului, a bucuriei să învingă tristețea. Venirea oficială a toamnei ne ușurează munca, ne ajută să terminăm, cu minimum de efort, orice acțiune întreprindem. E o ocazie bună să acceptăm dualitatea, sub orice formă ar veni ea, să înțelegem că schimbările și provocările care ne par de rău augur sunt temporare. Universul ne iese mereu în întâmpinare, nu ne lasă îngenuncheați, nu ne lasă blocați într-o situație permanent neagră, fără scăpare, indiferent de cât de fără ieșire ni s-ar părea ea nouă. Astfel, dacă ești într-o etapă nu prea bună a vieții tale acum, ține minte că asta nu va mai dura deloc mult!

Berbec – răni vechi, conflicte nerezolvate ies la suprafață
În timpul echinocțiului de toamnă, Berbecii se întâlnesc față în față cu o veche problemă, care le-a cauzat multă durere. Și, pentru ca toate planurile lor de viitor să nu fie deloc influențate de aceste conflicte nerezolvate, este necesară confruntarea acestora. Provocările din această perioadă trebuie tratate cu calm și cu maturitate.

Taurul – dragoste și armonie

Datorită poziției lui Venus în relaie cu soarele din Taur, echinocțiul de toamnă asuce acestor nativi o abundență de sentimente pozitive – pace, dragoste și armonie. Este una dintre cele mai bune perioade, din ultima vreme, pentru Taurii care vor să îți regleze viața amoroasă. Stima de sine crește vizibil, lucru care îi face pe cei din jur să roiască în jurul nativilor acestui semn de pământ.

Gemeni – dualitate accentuată
Să te simți ca și cum ai avea, în același trup, două persoane și nu doar una – acesta este atât un blestem cât și o binecuvântare pentru Gemeni. În timpul echinocțiului, dualitatea acestei zodii va fi mult mai evidentă ca de obicei. Astrele sfătuiesc Gemenii să fie cât mai atenți, mai atenți ca de obicei, la ceea ce zic și fac. Viața amoroasă se desfășoară ca de obicei, fără evenimente ieșite din comun. Singuri nativi care ar putea întâmpina probleme în acest domeniu fiind cei care își vor trata cu egoism partenerii de viață. Atenție, de asemenea, la cheltuielile inutile – pot declanșa probleme serioase în lunile ce vor veni.

Rac – încrederea în sine pusă la încercare
Echinocțiul de toamnă aduce provocări care mai de care mai variate Racilor, făcându-i pe aceștia să-și testeze încrederea în ei și cunoștințele lor de până acum. Vor apărea oameni care le vor pune competența la încercare și depinde numai de ei cum vor reacționa în asemenea situație. Totul din jur îi va împinge de la spate pe Raci, îi va motiva să fie mai ambițioți ca de obicei în atingerea scopurilor lor.

Leu – energie creativă activată
Echinocțiul din data de 22 septembrie și poziția Soarelui în Leu scot la suprafață tot ce e mai bun, mai creativ și mai poetic din nativii acestei zodii. Încrederea lor în sine, atitudinea veselă și pozitivă va lăsa o impresie bună în jurul lor, în orice mediu s-ar învârti Leii. Vor fi plini de inițiativă și vor face progrese uriașe, reușind să transforme până și experiențele dureroase în acte artistice.

Fecioară – una caldă, alta rece

Pentru nativii acestei zodii de Pământ, echinocțiul de toamnă aduce… câte un pic din fiecare. Persoanele din Fecioară se pot trezi fie pe culmile succesului, fie îngenuncheate de probleme. Pe de o parte, prezența lui Venus în acest semn le aduce nativilor multă dragoste, liniște sufletească și momente tandre alături de persoana iubită. Fecioarele reușesc, datorită lui Venus și farmecului lor personal nativ, să se facă observate și plăcute oriunde se duc.

Pe de altă parte, Marte îi face pe nativii acestei zodii să fie mai furioși, mai agitați mai frustrați decât oricând și să aibă o încredere în sine extrem de scăzută. Astrele sfătuiesc Fecioarele să nu se lase influențate de aceste sentimente negative și să nu își seteze țeluri prea înalte, pentru a se feri cât mai mult de orice eventuală dezamăgire în această perioadă extrem de sensibilă pentru ele și încrederea lor în sine.

Balanța – mai cu picioarele pe Pământ ca oricând
Dacă li s-a părut unor nativi Balanță că au plutit în derivă până acum, după echioncțiu această perioadă ia sfârșit. Totul se așează la normal în viața lor, în sfârșit. Balanțele vor putea să se exprime mai liber ca oricând, vor putea fi ele însele, după o perioadă în care s-au chinuit să facă tuturor pe plac. Vor putea să se pună pe ele pe primul plan și să înceapă, astfel, să se ocupe, încet încet, de lucrurile cu adevărat importante în viața lor.

Scorpion – vești bune

Perioadă fantastică pentru Scorpioni, odată cu echinocțiul din 22 septembrie! Viațali se schimbă radical, în bine, și nu își vor mai încpărea în piele de bucurie. Urmează, fără doar și poate, cea mai prolifică perioadă din viața acestor nativi, plină de reușite, de oameni noi și experiențe de neuitat.

Săgetător – reușite profesionale
În sfârșit, Săgetătorii vor primi recunoașterea de care au nevie și pe care o merită cu vârf și îndesat, pe plan profesional. Și asta doar datorită echinocțiului de toamnă, care lucrează în favoarea lor 100%. Cei care nu au loc de muncă vor găsi unul nesperat de bun, cei care au deja vor primi o primă considerabilă sau o avansare în carieră.

Capricorn – dor de ducă
Extrem de liniștiții și introvertiții Capricorni se trezesc la viață odată cu acest echinocțiu. Simt nevoie de schimbare, de călătorii, de interacționat cu oameni noi. Vor începe ușor, de la picnicuri, vizite la muzee și vor continua cu serii de călătorii deschizătoare de minți, suflete și drumuri noi în viață. Sunt creativi, originali și mai capabili ca oricând să își pună în practică visele, chiar și pe acelea aparent imposibile.

Vărsător – reușite financiare
Vărsătorii vor fi împinși de la spate de echinocțiul din 22 septembrie și vor reuși, încet încet, să își rezolve problemele financiare care îi macină de multă vreme. O energie uriașă este concentrată asupra acestui semn zodiacal odată cu venirea oficială a toamnei, ajutându-i pe nativi să ia controlul asupra vieții lor financiare așa cum n-au făcut-o până acum.

Pești – probleme de comunicare
Dacă nu știu să-l întoarcă în favoarea lor, echinocțiul ar putea acționa ca un Mercur retrograd pentru Pești. Nativii acestui semn sunt sfătuiți de planete să aibă grijă cum comunică cu oamenii din jurul lor, să se facă înțeleși de la bun început, pentru a nu lăsa loc de interpretări în nicio direcție. Peștii se văd nevoiți să facă un efort mult mai mare ca de obicei atunci când își fac cunoscute părerile și intențiile – și asta pentru următoarele șase luni.