Horoscop Azi

9 idei care vor ajuta copilul să înțeleagă matematica foarte ușor

Dacă sunteți părintele unui copil care nu înțelege matematica, atunci trebuie să transformați acest obiect dificil într-un joc interesant. Din acest articol veți afla cum puteți face acest lucru. Cu ajutorul unor trucuri simple, copilul va putea rezolva orice problemă și exercițiu de matematică mult mai repede.

Metoda ”Fluture”

Dacă nu înțelegeți cum să rezolvați fracțiile, atunci folosiți această metodă. Metoda este potrivită și pentru adunare sau scădere. Pentru început înmulțiți numere pe diagonală. După aceasta aflați suma sau diferența acestor numere. Totul este foarte simplu!

Înmulțirea numerelor compuse din cifra 1 cu același număr

Se pare că înmulțirea acestor cifre nu este atât de dificilă. Totul este extrem de simplu, trebuie doar să memorizați regula.

Înmulțirea cu 11 – mai simplă ca oricând

De exemplu trebuie să înmulțiți: 63 х 11. Pentru a afla rezultatul este suficient să adunați 6 cu 3. Obțineți 9. Rezultatul obținut, adică ”9”, trebuie să-l scriți între 6 și 3. Rezultatul final este 693.

Să nu uităm și de alte cifre, pe care dacă le adunați obțineți numere compuse din două cifre. De exemplu, 85 х 11.

Mai întâi adunați 8 cu 5, obțineți 13. Pasul următor este să scriți între 8 și 5 doar cifra 3, iar 1 trebuie adunat cu 8, obțineți 9. Rezultatul – 935.

Aplicăm metoda precedentă pentru înmulțirea numerelor mari

Aici va trebui să vă concentrați puțin. De exemplu: 13432 х 11. Pentru a afla rezultatul trebuie să adunați: 1+3=4; 3+4=7; 3+4=7 și 3+2=5, răspunsul – 147752. Țineți minte că răspunsul în orice caz va începe cu cifra 1 și se va termina cu 2.

Cum aflați fracția dintr-un număr întreg?

Dacă la auzul cuvântului ”fracție”, copilul începe să tremure de frică, această metodă va ajuta să rezolvați această problemă pentru totdeauna. Trebuie doar urmăriți linia.

Înmulțirea cifrei 9 fără greșeli și fără calculator

Dacă veți memoriza această regulă, nu va mai trebui să învățați înmulțirea cu 9. Foarte simplu!

Înmulțirea numerelor compuse din două cifre nu mai este o problemă

La prima etapă scădeți factorii din 100, mai departe numere obținute trebuie adunate și înmulțite. Suma pe care ați obținut-o trebuie să o scădeți din 100 și să scriți rezultatul ca prima jumătate de răspuns, iar produsul obținut este a doua jumătate a răspunsului.

Cum puteți înmulți numerele din două cifre?

Metoda este puțin mai complicată, dar unora poate să le placă.

Aflați procentul dintr-un număr (metoda este recomandată chiar și părinților)

Cu siguranță despre această metodă nu cunoaște multă lume, deși este foarte simplă și accesibilă tuturor.

Sperăm că aceste metode vor ușura viața copiilor voștri și vor face matematica mult mai interesantă. Lumea matematicii nu este atât de complicată după cum poate părea la prima vedere. Folosind aceste trucuri, copilul dvs va rezolva exercițiile mai repede decât colegii săi. Și cel mai important, îl veți ajuta să-și învingă frica.