Horoscop Azi

10 greșeli pe care toată lumea le face în privința lenjeriei intime

În general, când vine vorba despre lenjerie intimă, oamenii nu se gândesc prea mult atunci când se îmbracă dimineața. Mai ales femeile au tendința de a se preocupa foarte de felul în care arată, și mai puțin de cât de comode sunt hainele pe care le aleg.

Până la urmă, în timpul zilei ne vom da seama totuși că ținuta pe care am ales-o nu este prea confortabilă. O cauza ar putea fi chiar tipul de lenjerie intimă pe care l-am ales.

Chiar dacă pare aparent irelevant, totuși, dacă alegem să purtăm o mărime greșită sau materiale sintetice, acestea ne pot afecta în mod serios sănătatea. Așadar, ar fi bine ca înainte de a-ți cumpăra lenjerie intimă să verifici mai întâi materialul, țesătura din care aceasta este confecționată.

Și da, este adevărat, chiar unele lenjerii de corp sunt mult mai bune decât altele. Iată 10 greșeli frecvente pe care le fac femeile atunci când vine vorba despre lenjeria intimă, potrivit lifebuzz.com.

1. Chiar dacă vei crede sau nu, este mult mai comod să dormi fără lenjerie intimă

Dacă vei dormi fără lenjerie intimă, vei lăsa zona intimă să respire. Atunci când porți lenjerie intimă în timp ce dormi, corpul tău se va încălzi și mai mult de la pijamale, iar în acest fel se va dezvolta un mediu propice pentru bacterii. Acestea se vor înmulți și mai ușor la căldură.

2. Mașina de spălat și uscătorul nu sunt indicate pentru curățarea lenjeriei intime

Lenjeria de corp se fabrică de obicei din țesături mai moi și mai delicate. Spălarea lor la mașina de spălat poate face ca acestea să-și piardă forma, elasticitatea, iar acestea se vor rupe mai ușor. Este mai indicat să speli de mână lenjeria de corp și să o usuci afară.

3. Optează mereu pentru țesaturi din bumbac

Lenjeria de corp din bumbac ajută corpul să se mențină răcoros și mai curat. Așa că uită de materialele sintetice, pentru că acestea au tendința de a capcana umiditatea și căldura. Ca să nu mai vorbim de faptul că acestea pot irita pielea.

Poți purta lenjerie de dantelă doar dacă știi că o vei da jos rapid și nu vei purta toată ziua.

4. Asigură-te mereu că porți chiloții de mărimea potrivită

Nu cumpara lenjerie de corp care este prea mică sau prea strâmtă. Nu numai că va fi extrem de incomodă și toată ziua vei trage de ei pentru a-i ajusta, dar o altfel de pereche de chiloți îți poate afecta circulația. De asemenea, te poți alege cu diferite iritații și chiar o infecție urinară.

5. Renunță la chiloții tanga

Chiar dacă majoritatea oamenilor consideră acest tip de lenjerie foarte atragatoare, acesta însă nu este tocmai igienic. Din cauza frecării, chiloții tanga favorizează răspândirea bacteriilor și pot provoca boli inflamatorii pelviene. De asemenea, bacteriile se pot deplasa și la vezica urinară și pot provoca o infecție urinară severă.

6. Dacă te enervează liniile chiloților normali care sunt vizibile prin pantaloni, există soluții

Dacă îți dorești să porți pantaloni netezi și mulați, rochii sau fuste, poți opta pentru lenjerie intimă fără cusături. Există pe piață o mulțime de astfel de piese vestimentare, de toate culorile, din materiale naturale care lasă pielea să respire, cum ar fi bumbacul sau bambusul.

7. Nu purta lenjeria intimă preferată până se rupe pe tine

Chiloții ar trebui să fie înlocuiți la fiecare câteva luni. Nu este indicat să porți aceeași lenjerie intimă de foarte multe ori pentru că aceasta se deteriorează, se întinde și își va pierde forma inițială. Ba mai mult, nu este nici prea igienic acest obicei.

8. Când mergi la sală, pune-ți în geantă o pereche de chiloți curați de schimb

Este foarte indicat să faci sport în fiecare zi, doar ai grijă să îți păstrezi mereu zona intimă curată și uscată. Lenjeria de corp este prima care va intra în contact cu transpirația, iar astfel se va crea un mediu propice pentru bacterii.

Dacă nu ai cum să faci duș imediat, cel mai bine este să îți schimbi măcar lenjeria intimă.

9. Lenjeria care strânge corpul trebuie să o porți doar la ocazii speciale, dacă vrei neapărat. În niciun caz zilnic

Toate femeile știu că orice rochie arată mai bine pe o silueta de invidiat și un o talie subțire. Pentru a obține rezultate bune, multe dintre acestea apelează la lejerie și body-uri mulate pentru a le strânge corpul.

Aceste piese vestimentare fac mai mult rău decât bine organismului, pentru că afectează circulația și încetinesc digestia, prin strângerea organelor interne. Așa că ai mare grijă să nu porți o astfel de lenjerie zilnic sau pentru perioade lungi pentru că te va face să te simți rău.

10. Iubește-ți corpul, indiferent de dimensiune

Nu trebuie să îți spună nimeni ce tip de lenjerie să îți alegi pentru a fi atragatoare. Trebuie să o alegi mereu în funcție de forma corpului tău. Toate femeile sunt frumoase indiferent de felul în care arată. Așa că alege-ți lenjeria care ți se potrivește și poart-o cu mândrie.