Horoscop Azi

De ce să punem folie de aluminiu în spatele caloriferelor, în perioada rece

Chiar dacă zilele de toamnă sunt încă calde, nopțile sunt din ce în ce mai friguroase, așa că trebuie să găsim cea mai bună modalitate de a ne încălzi locuințele. Și dacă o facem și cât se poate de economic, atunci e cu atât mai bine.

PUNEȚI ÎN SPATELE CALORIFERELOR FOLIE DE ALUMINIU

Cea mai ieftină și la îndemâna oricui este utilizarea foliei de aluminiu. Nu rămâne decât să luați o bucată de carton, de marimea caloriferului, să înveliți respectiva bucată de carton în staniol, apoi să o poziționați în spatele caloriferului.

Acest procedeu vă va ajuta să nu mai pierdeți căldură prin peretele rece și totodată va degaja mai multă căldură.

Cei care au folosit această metodă au constatat o scădere considerabilă a valorii facturilor de încălzire.

PANOURILE RADIANTE

O altă modalitate de încălzire, nu foarte ieftină, dar care scade cu 50% costul facturilor pentru iarnă sunt panourile radiante, care funcționează și fără nici un fel de zgomot și totodată păstrează și oxigenul din încăpere.Mai mult decât atât, nu produc nici un fel de gaze toxice.

O altă soluție demnă de luat în seamă sunt panourile solare subvenționate de stat. La început sunt costuri mai mari, însă cu timpul totul se amortizează și veți fi extrem de mulțumiți. Chiar și așa, nu uitați să vă izolați pereții, atât la interior cât și la exterior, iar materialul cel mai bun rămâne, spun specialiștii, polistirenul. iar atunci când soarele e sus pe cer, să-l lăsați să pătrundă în casă.