Horoscop Azi

Sfaturi de preț de la o femeie de 92 de ani, către toate femeile: „Păstrează relațiile doar cu oamenii veseli!”

Dona Maria Jilo este o femeie de 92 de ani de o eleganță specială. În fiecare dimineața la ora 8:00, Dona este deja îmbrăcată, coafată, machiată modest, deși are o vedere slabă. Femeia nu încetează să acorde timp îngrijirii personale și știe care este rețeta tinereții, sau de fapt rețetele.

De curând, s-a mutat într-un azil de bătrâni, deoarece soțul ei, alături de care a trăit 70 de ani, a decedat recent.

A așteptat cu multă răbdare și cu zâmbetul pe față să își primească camera. Simțea că este un nou început pentru ea, chiar dacă are o vârstă înaintată. Iată o discuție dintre ea și angajatul acelui azi:

− Oh, ador aceste perdele …

− Dona Maria Jilo, încă nu ați văzut camera … Așteptați …

-Nu contează dacă îmi va plăcea camera mea sau nu, nu depinde de mobilierul ce-l voi avea… Totul va depinde de așteptările pe care le am, iar eu am decis că deja ador camera mea! Iau această decizie în fiecare dimineață când mă trezesc.

Știți, putem petrece toată ziua în pat, și să ne plângem că ne doare ba, una ba alta sau ne putem trezi mulțumind organelor care nu ne dor, este simplu.

– Cum vine asta?

– Nu este atât de dificil să învățăm să ne controlăm. Toată lumea poate învăța. Mie mi-a luat cam un an de „antrenament”, dar acum știu cum trebuie să-mi controlez gândurile și sentimentele.

Acestea sunt sfaturile femeii:

1. Nu vă gândiți la cifrele care nu există. Aici mă refer la vârstă, greutate și înălțime. Lasă-i pe medici să se preocupe de asta.

2. Păstrează relațiile doar cu oamenii veseli. Cei nemulțumiți și pesimiști te vor trage la pământ.

3. Continuă să înveți. Cunoaște mai multe despre computer, artizanat, grădinărit, orice. Nu lăsa creierul să lenevească.

4. Prețuiește orice mărunțiș. Bucură-te de el la maxim.

5. Râzi cât mai des, tare și mult. Râzi până vei obosi. Și dacă ai un prieten care te face să râzi mult, stai cât mai mult în preajma lui.

6. Când vrei să plângi: ține-te, suferă și mergi înainte. Unicul om care îți va fi alături toată viața ești tu. Trăiește până ești în viață.

7. Înconjoară-te cu tot ceea ce iubești. Fie este vorba despre familie, animale, plante, hobby, orice. Casa ta este refugiul tău. Nu o abandona.

8. Ai grijă de sănătatea ta. Dacă ești bine, ține-o tot așa. Dacă ai sănătatea instabilă, întărește-o. Dacă nu o poți întări, apelează la un ajutor.

9. Nu reveni acolo unde persistă sentimentul de vinovăție. Mergi oriunde, numai nu acolo unde există o vină.

10. Spune-le celor dragi cât de mult îi iubești și folosește orice ocazie să petreci timpul cu ei.