Horoscop Azi

9 tunsori pentru femeile trecute de vârsta de 40 de ani

Multe femei, după ce ating vârsta de 40 de ani, încep să prefere tunsori scurte, considerând că acestea sunt mai potrivite vârstei și sunt mai ușor de îngrijit. Dar nu este deloc așa.

Către 40 de ani, femeia este înțeleaptă, experimentată și totodată plină de feminitate. De aceea alegerea ținutei ar trebui să aibă parte de cea mai mare atenție.

Sigur că asta nu e vârsta experimentelor, nici a ținutelor stridente, agresive și ultra-moderne. De fapt orice detaliu trebuie studiat cu atenție, fie că e vorba de manichiură, accesorii sau tunsoare. Alegând-o pe cea din urmă, trebuie să atrageți atenția nu doar la propriile gusturi, ci și la forma feței și culoarea pielii.

Hair-styliștii încearcă să respecte tendințele din lumea modei nu doar în cazul domnișoarelor, ci și în cazul femeilor mature. Iată câteva din aceste tendințe.

Bunăoară ei recomandă revenirea la breton. Acesta nu este mereu comod, dar în schimb el camuflează micile imperfecțiuni ale pielii frunții. Important e să îngrijiți bretonul corect și la timpul potrivit.

1. Blond scurt cu bretonul potrivit

2. Dacă vrei poți combina brunetul cu niște șuvițe blond care să-ți dea un aer tineresc

Dacă totuși doriți neapărat o tunsoare scurtă, optați pentru o culoare deschisă a părului și totodată renunțați la coafurile cu păr drept și lins. Acum e la modă mai curând un “haos artistic”, iar coafura trebuie să aibă o ușoară neglijență.

3. Pentru un aspect fresh nu ai nevoie de ore întregi petrecute în fața oglinzii

Dacă aveți părul scurt, vă recomandăm să-l creșteți, iar dacă e peste măsură de lung, scurtați-l până la umeri. O asemenea abordare li se potrivește femeile independente. Totuși nu uitați că această tunsoare e binevenită doar dacă pielea este într-o stare foarte bună, iar forma feței este mai curând ovală.

4. O tunsoare potrivită perfect cu forma feței și cu starea tenului

5. Trebuie doar să îți pui în valoare puntele forte și vei arăta cu câțiva ani mai tânără

Dacă totuși sunteți o adeptă convinsă a părului lung, rețineți că acesta necesită o îngrijire zilnică și trebuie să fie într-o stare foarte bună. Dacă aveți vârfuri despicate sau alte probleme, e mai bine să scurtați puțin părul și să-l creșteți din nou.

6. Sau poți să adaugi un ton mai închis la capete pentru a atrage atenția

7. Revenind la tunsorile scurte: acum e foarte populară tendința de a crea un volum suplimentar la nivelul rădăcinilor și în partea din față

8. Încercați o tunsoare de tip bob scurt, vopsind ulterior părul. Acest truc vă va conferi un aspect remarcabil și va crea un volum suplimentar la nivelul rădăcinilor