Horoscop Azi

Un baiat de 11 ani este noua voce de aur a Italiei

Un băiat de 11 ani din Iaşi le oferă italienilor o imagine mult mai luminoasă a românilor şi a României, decât neîncetatele ştiri cu delicvenţi şi cerşetori. Ştefan Atirgoviţoaie a câştigat, ieri, concursul televizat „Ti Lascio una Canzone”, de pe primul canal al televiziunii publice italiene.

El a cucerit atât publicul, cât şi criticii, care nu i-au putut găsi decât un singur reproş – numele de familie, greu de pronunţat.

Concursul „Ti Lascio una Canzone”, care a debutat în 2008, este practic o întrecere a celor mai iubite cântece din istoria muzicii uşoare italiene. Interpretarea lor este încredinţată unor copii între 7 şi 12 ani. Competiţia are zece etape preliminare, dintre care tânărul român a câştigat, anul acesta, două, cu melodiile „Profeta non saro’”, din repertoriul lui Demis Roussos, şi „Canzone per te”, a lui Sergio Endrigo.

Elev la colegiul naţional Octav Băncilă din Iaşi, Ştefan Atirgoviţoaie este bine cunoscut de publicul italian, în pofida vârstei destul de fragede. El participă la concursuri din Peninsulă încă din 2008 iar anul acesta a cucerit prestigiosul trofeu „Sanremo Junior”. Acesta s-a adăugat unei impresionante colecţii de premii naţionale şi străine. Interesant este că, la colegiu, Ştefan nu studiază canto, ci pianul.

Nu este pentru prima dată când românii se evidenţiază la concursul „Ti Lascio una Canzone”. Anul trecut, premiul juriului i-a revenit Mădălinei Lefter, pe care publicul din ţară a putut-o, apoi, vedea, între altele, şi la Antena 1.

CITESTE SI : Revelatia de la „Vocea Americii”: A intrat pe scena tremurand dar a intors scaunele in cateva secunde

Starul R&B Usher şi cântăreaţa columbiană Shakira îi vor înlocui pe Christina Aguilera şi pe Cee Lo Green în juriul emisiunii de talente muzicale „The Voice”, în cel de-al patrulea sezon al show-ului, au anunţat, luni, reprezentanţii postului de televiziune NBC, citaţi de Reuters.

Această schimbare a componenţei juriului „The Voice” le va permite cântăreţilor Christina Aguilera şi Cee Lo Green să se concentreze asupra unor proiecte muzicale noi. Astfel, Aguilera îşi va lansa, în luna noiembrie, un nou album de studio şi va porni, în 2013, într-un turneu mondial, în timp ce Cee Lo Green scrie în această perioadă scenariul pentru un serial de comedie inspirat din viaţa lui, produs de NBC.

„The Voice” reprezintă un câştig major pentru NBC de la debutul emisiunii în grila de programe a acestui post, în 2011, iar producătorii au decis ca show-ul să aibă două ediţii în fiecare an. Cel de-al treilea sezon, care a debutat săptămâna trecută, a avut o audienţă mult mai mare decât cea a emisiunii-concurs „The X Factor”, produsă de postul Fox, în care Britney Spears a debutat în calitate de membru al juriului.

Usher, în vârstă de 33 de ani, a fost descoperit la un concurs de talente, pe când avea 13 ani, şi de atunci a lansat pe piaţă şase albume. A jucat în seriale de televiziune şi filme, precum „Şcoala sub teroare”, „O fată minunată” şi „In The Mix”. Albumul său intitulat „Confessions”, lansat în 2004, a fost premiat cu mai multe discuri de platină şi s-a vândut în peste 10 milioane de copii în Statele Unite. Starul american a fost recompensat de-a lungul anilor cu şapte premii Grammy.

Shakira, în vârstă de 35 de ani, a devenit cunoscută în America Latină în anii 1990, cu albumul „Pies Descalzos” şi cu single-uri precum „Donde Estas Corazon” şi „Estoy Aqui”. Cel de-al doilea ei album, „Donde Estan Los Ladrones?”, a avut succes şi afara comunităţilor sud-americane, graţie unor piese precum „No Creo” şi „Ojos Asi”. Cântăreaţa columbiană a lansat apoi un album în limba engleză, intitulat „Laundry Service”, călcând astfel pe urmele unor artişti precum Enrique Iglesias şi Ricky Martin.

Single-ul ei „Whenever, Wherever” a ajuns în fruntea topurilor din multe ţări europene, iar versiunea în limba spaniolă a acestei piese a fost recompensată cu un premiu Grammy. Cântăreaţa a primit alte două premii Grammy şi a fost din nou nominalizată, pentru colaborările ei cu Beyonce şi Wyclef Jean la piesele „Beautiful Liar” şi „Hips Don’t Lie”. Albumele Shakirei s-au vândut în peste 50 de milioane de copii pe plan mondial. Cântăreaţa columbiană a susţinut un concert la Bucureşti în mai 2011.